Plugg...

Ja då har man setat och pluggat ända sen man kom hem. jag tycker att det är lite väl mycket med tio läxor, uppsatser, prov, fraser ja allt vad det nu är en här veckan. Man är i skolan och jobbar 5 dagar i veckan. Man går upp tidigt på morgonen kl 6, då det fortfarande är mörkt ute, åker till skolan och pluggar, slutar kl 3, kommer hem kl 4 då det är mörkt, och sätter igång igen att plugga. Det är nästan som om man inte får någon fritid. man tycker ju att det borde räcka med att man är i skolan och pluggar eftersom man är där varje dag, men nej då ska man ha med sig skiten hem. Och såklart så ska ju allting in på samma dagar också.


v.48

torsdag: matte läxa, engelska uppsats, engelska verb, musik skriva en uppsats på minst 2 A4 om en kompositör.
fedag: Sv prov, sv uppgifter, so prov, franska fraser.
måndag: no uppsats.





Har jävligt ont i ryggan nu..


xoxo
/amanda



Dagens ridning

Idag red jag och Bjartur lektion för Anna Danielsson. Det gick bra, vi tränade på att flytta bakbena som han så gärna inte vill flytta på. Vi red på volt i båda varven och flyttade undan bakbena och försökte hålla bogarna på plats, han vill gärna skuta ut dom så att han slipper arbeta, så vi hade en liten "kamp" där ett tag, han blir lite sur, men jag vann. Bjartur försöker jämt komma på lösningar att slippa jobba, han är rättså listig för att vara häst.
Jag tycker ändå att han var duktig, även fasst vi hade lite små kamper. Vi jobbade på bra.







Första gången vi träna på ovalbanan, Bjartur springer i pass.










xoxo
/Amanda

Det vackraste sakerna i livet kan man inte se eller ta på. Det finns i ditt hjärta.


Min underbara pojkvän följde med mig hem idag efter skolan, han är bäst. Jag ska dra ut till stallet lite innan sju, då ska jag ta in Bjartur och Sunneva. Idag står det longering för Bjartur på schemat och Sunneva ska jag borsta så att hon blir fin, hon ska till veterinären imorn så hon ska se fin ut.


Idag i skolan har vi inte gjort så mycket speciellt. Vi hade idrott idag och då spelade vi volleyboll, våran klass behöver verkligen träna om vi ska kunna slå lärarna sen.


Nobelfest nästa vecka! Idag kom jag på att det är nobelfest nästa vecka. Det ska bli kul, jag har redan fixat klänning och klackskorna köppte jag i fredags.










 Älsklingen











xoxo

/Amanda






Regn regn regn...

Idag red jag och Emily ut. Bjartu var jättepigg och ville helst galoppera helatiden. Det blåste och regna, inte det bästa vädret att rida i.



Imorgon är det skoldag, vill ha lov nu! Men snart är det nobelfest i skolan det ska bli kul.





















xoxo

/amanda






















 


Var är snön??

Det är första advent imorgon och ingen snö... Även om det är kallt och jävligt, så är det ändå mysigt. Jag vill ha snö nu! Det är så fint när det är vitt och frost på träden, det lyser liksom upp det mörka höstmörkret som är nu.
lite bilder från i vintras.





/Amanda

Jag vill ha!!

Ja om man hade pengar...
/Amanda

Globen Horse Show!

När vi kom fram till Stockholm gick jag, Emily ock Rebecca först runt och shoppade lite på stan. Jag handlade ingen mössa, men jag handlade ett par klackskor. Vi gick sedan och åt på "donken". Kl 2 kom dom andra från sif som vi skulle möta upp vid central stationen. Vi tog bussen till globen, där tittade vi på stilhoppning, tidshoppning och barbackahöjdhoppning, där vi fick vara med om ett världsrekord på 2,12m! och såklart tittade vi på islandshästarna det var en T1 uttagning sedan final. Det var Reynir som vann.
På mässan var det jävligt mycket folk. Vi hade en timma på oss, så blev lite stressigt. Jag köpte en nosgrimma till Bjartur, såg massor av fina grejer som jag ville köpa, men blev bara nosgnimman.
Efter globen åkte vi buss till ett vandrarhem som låg granne med slottet. Jag emily ocm becca delade rum. Vi lekte lite lekar sedan kollade vi på Gossip Girl. På morgonen åt vi frukost sedan var det möte, där pratede vi om lag-sm, J-sm och vad vi skulle vilja göra 2012.
Det har varit en jätterolig helg och det var superkul att träffa alla andra från dom andra klubbarna, dat här måste göras om!
mässan!






Skorna och nosgrimman.





/ Amanda
















adíos estocolmo

Sitter på bussen påväg hem från Stockholm. Rebecca sover och Emily är något socealare. Vi är nog hemma i Fagersta om ca 45 min. 
Skriver om globen när jag kommer hem!





/ Amanda

Bussen

Nu sitter jag, Emily & Rebecca på bussen påväg till Stockholm. Vi är framme om cirka en och en halv timme. När vi kommer fram ska vi äta & shoppa på stan. Jag ska i alla fall handla en "Bad Hairday" mössa. Sen blir det buss till GLOBEN!!!! 



/ Amanda

Bjartur frá Ytra-Skördugili

Bjartur är en musblack femgångs-valack med mycket pass, han har en 2 kl bedömmning, han fick kommentaren "Mycket vilja och sammarbetsvillig" vid bedömningen. Han blev kastrerad 2009 i samband med det fick han exem, men han är i fint skick, syns inte så väl att han har exem.

e: Ófeigur fra Flugumýri, är 1:a klass med 8,52 för gångarter och har fått hederspris för avkommor.
u: Svartasól fra Ytra-Skörðugili. Hon är bedömd med 8,79 för ridegenskaper och  totalt: 8,29.
Bjartur och jag ska försöka kvala till sm i nån pass gren och så ska vi vara med i lag-sm.

Lite om mig

Mitt namn är Amanda Sundén, jag är 15 år och har ett stort intresse för hästar.
Jag bor på en gård tillsammans med min mamma, pappa och min bror. Vi driver ett företag som heter stall Slofallet, se mer på www.slofallet .se ,. Jag har en underbar pojkvän som heter Sebastian, vi har snart varit tillsammans i två år på nyår.
Min ishäst heter Bjartur frá ytra-Skördugili, han är en femgångs-valack f.2000. Vi köpte honom i år i slutet av sommarn.
Ni får vete mera sen

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0
Test