Vilodag

Idag har bjartur vilodag, jag är med Sebastian och nu är vi på väg till Örebro och ska kolla på hockey, hytta spelar mot örnen.,:)


Schabrak eller vojlock?



Vad tycker ni schabrak eller vojlock?


Grå outfit



Dagens ridlektion

Idag på ridlektionen var vi tre stycken som red. Vi fick göra lite olika saker, först red vi på fyrkantsspåret i trav och gjorde volter vid A och C. Sedan fick vi rida på volt, till en början skritt sedan tölt och trav där vi skulle ha dom ställda och böjda och eftergivna för inner skänkel. Bjartur la sig lite på till en början och ville inte riktigt flytta sig, han ville helst vila sig mot min skänkel istället för att flytta sig. Vänster varvet gick lättare och han var duktig. Höger varvet var lite kämpigare, men efter ett tag så funkade höger varvet lika bra som vänster, och han blev riktigt fin. På slutet gjorde vi samma övning som vi började med, att trava på fyrkanten och lägga till volter vid A och C. Bjartur var bitvis riktigt fin i traven när han väl tog i. Jag är nöjd med dagens ridpass.





Ridlektion

Idag ska jag och Bjartur rida lektion för Anna D, får se vad för kul vi får göra idag:)


Skolan var helt okej idag, slutar klockan två på tisdagar. Hade syslöjd, matte, mat, H-epa(handledar tid) Epa och Epa(eget planerat arbete).






Plugg..

Nej nu måste Amanda ta tag i sitt liv och görja plugga.. Inte så kul men det måste göras. Någon som har något bra tips till hur jag ska bli motiverad?.,:)








Dagens ridning

När jag skulle kolla hovarna på Bjartur så upptäckte jag att det saknades en brodd på ena bak.. så jag fick då skruva i en ny:)

Idag tränade jag och Bjartur mycket på volter och på fyrkansspåret i mest tölt och trav men även skritt. Vi tränade myket på övergångar mellan gångarterna, få med yttersidan och flytta bakdelen. På slutet red jag lite på vägen i trav och tölt och gjorde även några galoppfattningar. Bjartur var duktig och väligt mjuk och fin idag.:)






Stallet

Ska dra ut till stallet för att rida på Bjartur, det blir nog en sväng i paddocken skulle jag tro.


Borta bra men hemma bäst

Ja då var man hemma efter en trevlig helg i göteborg med massa shopping och god mat. När vi kom hem bytte jag om och invigde mina nya svarta ridbyxor, väst och mössa och drog ut till stallet för att rida på min lilla Bjarte. Jag och Bjartur red i paddocken och lite på vägen. Vi tränade på volt och rakt spår i skritt, tölt och trav och mycket övergångar. På vägen töltade vi och travade några vänder fram och tillbaka. Bjartur var duktig idag:)

Sebastian kom hem till mig idag, och snart ska vi kolla på film:) Imorgon är det skola inte så kul.. men ska bli kul att träffa alla:)





Dagens inköp


Dagens inköp

Försöker att ladda upp bilder på det jag (mamma) shoppade idag:)


Mässan här kommer vi!

Nu ska vi snart dra iväg till mässan för att shoppa loss;) shoppa shoppa shoppa:)


Radisson blu

Nu är vi äntligen framme i Göteborg och på plats på hotellrummet. Snart ska vi dra ut och shoppa och käka lite:)


Nu är vi på gång

Nu sitter vi på tåget på väg till Göteborg:)


Göteborg tomorrow!

Taggar nu tills imorgon, för då drar jag mamma och moster Anna till Göteborg. Vid den här tiden imorgon ligger vi nog på hotellrummet och jäser och kollar i alla våra shoppingpåsar;)


Dagens uteritt

Bjartur och jag var ute på en härlig ridtur idag igen. Det känndes nästan som att det var vår ute, jag red med ridbyxor. Jag och Bjartur var ute i skogen cirka en timma, vi tränade mycket tempoväxlingar i alla gångarterna, galoppfattningar från halt och travade längre sträckor. Vi hoppade lite hinder (Kommer film senare), och busade runt i full galopp. Vi hann också med att lägga en passläggning, det gick bra. Både jag och Bjartur tyckte att det var jättekul att komma ut i skogen och busa lite:)






HV Polo schabrak






Dagens ridning

Idag har jag och Bjartur varit ute på en mysig uteritt i skogen. Vi red i cirka 50 min i alla gångarterna. Vi tränade lite på att ta galopp från stillasående och travövergångar. Bjartur tyckte att det var jättekul att komma ut i skogen och springa av sig.  Jag är nöjd med dagens ridpass:)

 






Vecka 8







Bildbomb






































Dagens ridlektion

Idag på ridlektionen fick jag och Bjartur först rida i paddocken, vi red volt och flyttade bakdelen. Sedan fick jag och bjarte rida på ovalen. Det gick bra, men ska träna på att stärka upp traven i kurvorna. Passläggningen gick superbra:)



litet smakprov från idag;)






Stallet

Nu drar jag ut till stallet och tar in Bjartur, för snart drar vi på ridlektion:)


Dagens ridning

Har nyss varit ute och ridit på Bjarte. Vi testade stångbettet idag:) Först red vi i paddocken, vi red på ått-volter och på böjt och rakt spår i alla gångarterna (utom pass).  Efter vi hade ridit i paddocken så red vi ut en sväng på vägen, då passade jag på att göra en passläggning från galopp och det funkade superbra. Jag tyckte att bettet funkade bra på honom och jag är nöjd med dagens ridpass:)

Imorgon ska jag och Bjartur rida lektion för Toti och då ska vi träna passläggningar på ovalen. Det ska bli kul:)






Romme bästa anläggningen

Tänkte berätta hur dagen på Romme såg ut idag.

Jag gick upp klockan 5, och gjorde mig iordning och tog tempen, hade 38.2, noggrant där;) jag gick ut i stallet och gjorde iordning Bjartur, satte på han fleecetäcke och transportskydd. Klockan 6 rullade vi, jag , emily, mamma och minna och med Julia och Bjartur i transporten.

Vi var framme klockan 8, vi checkade in och sedan lastade vi ur hästarna och gick runt med dom en sväng innan vi släppte in dom i boxarna. Halv nio var vi på ryttarmöte och klockan nio startade tävlingarna igång.

På uppvärmningen fick man rida på travbanan och Bjartur var Jättejättepigg och jättetaggad, jag red sedan i paddocken för att se om det skulle bli bättre, men han var fortfarande för pigg, så jag valde att stryka mig. Så det blev ingen tävling för mig och Bjartur. Men vi hejade på på istället:)
Det var en jättefin anläggning där.

Rebecca och Sproti



Emily och Julle i galopprace;)



Imorgon ska jag rida med stång på Bjartur, har inte blivit av tidigare. Gjorde iordning tränset när vi kom hem ifrån tävlingen, såhär ser det ut





Ska rida lektion för Toti på tisdag, då ska vi börja träna passläggningar på ovalbanan:D Det blir nog stångbettet på då för Bjarturs del.




Jag måste vara galen

Jag måste vara galen, imorgon ska jag tävla även fast jag har 39 graders feber, hoppas bara att febern minskar tills imorgon.

Morgondagen ser ut så här:
. Vi ska rulla här ifrån kl.06:00 imorgonbitti
. Ryttarmöte kl.08:30
. Tävlingen startar kl.09:00

Jag ska tävla 4-gång (utan skritt) och galopprace.
outfiten imorgon blir nog min overall tror jag.




Förlåt för min dåliga uppdatering, jag har nästan sovit hela dagen.

Godnatt alla!:)



Sjuk:(

Kul att man blir sjuk lagom till tävling:/ Jag hoppas bara att jag blir bättre, för jag vill inte missa tävlingen.






Pannband eller inte?




Som frågan lyder, vad tycker ni om pannband på islandshäster? Har ni pannband eller har ni utan? vad tycker ni är snyggast?




Dagens ridning

Jag provade aldrig stångbettet på han idag, men jag provade min mosters sadel (dalvar sadel) den var jätteskön. Idag skulle jag egentligen ha ridit ut en sväng och i paddocken, men jag red lektion istället;) Mamma skulle egentligen ha ridit lektion, men vi fick främande, så då fick jag rida istället. Ridlektionen var för Anna D.
 
På lektionen fick jag och Bjartur rida på volt i tölt och skritt i båda varven, och flytta ut bakdelen. Bjartur var duktig, men lite slö idag för att han håller på att tappa all denna vinterpälsen som han har. Skulle nog ha haft honom rakad iallafall. Så imorgon ska han borstas på rejält, så att han kan svettas ut ordentligt;)






Sportlov!!

Äntligen sportlov!:)
Kom nyss hem och ska snart dra ut till stallet och rida Bjartur, Dimma ska jag nog också fixa med:)






HV Polo outfit






Isländskt stångbett

Imorgon ska jag nog prova stångbettet på Bjartur, och se hur han funkar med det. Jag har ridit med stångbett förut kanske 3-4 ggr, men aldrig på Bjartur.  Det blir inget nytt för han för han då han har gått på det förut. Men jag vill bara testa och se hur det funkar.






Brukar ni rida med stångbett?


Dagens ridning på bästa Dimma

Idag red jag och Dimma med Anna(moster) och Ari, dom skulle följa med som sällskap när vi skulle rida ut en sväng.

Vi började i paddocken, har inte så stora krav på Dimma mer än att hon ska bjuda på framåt. Vi red runt lite, både på böjt och rakt spår, och vi travade och galopperade. Sedan red vi ut en liten sväng på vägen.

Dimma var duktig idag:)


Bild från i höstas




Stallet

Nu ska jag dra ut till stallet och rida dimmalimm:)


Skoltröja

Idag har vi äntligen fått våra skoltröjor, jag har ritat gubben;)


Mössa vs pannband





Vad föredrar ni, mössa eller pannband?



Bloggtävling


Klicka på bilden för att komma till tävlingen:)







Dagens ridlektion

Blev ingen longering idag, det blev ridlektion för Anna D istället:) På lektionen var vi tre stycken som red.

Vi fick göra lite olika övningar, bla vi började med att rida skänkelvikningar på hörnlinjerna, alltså t.ex A till B och C till D. När vi nästan var ute på spåret, i den sista skänkelvikningen skulle vi gå över till tölt. Det blev alltså skänkelvikningar och töltövergångar. Bjartur var duktig och aktiv i tölten, skänkelvikningarna var också bra men hans bakdel kunde komma lite före ibland.

Vi red också på tre cerpentinbågar i trav. Bjartur var duktig, men i högerbågarna blev han lite styv så jag fick göra lite extra voltar så att han skulle bli mjukare. I vänsterbågarna var han super duktig.

 

Jag är nöjd med dagens ridlektion:)



Stallet

Nu ska jag snart dra ut till stallet och fixa med Bjarte. Får se om det blir longering för han?:)







Ett tips till alla som är frusna i vinter

Här är ett litet tips till er alla som blir lätt kalla och fusna i det kalla vinter vädret.

På ponnyprakt har dom bettvärmare som är till för att värma bettet, så man inte ska behöva frysas om händerna när man ska värma bettet.

Men man kan ju också använda den när man rider, att man t. ex stoppar den i vantarna, skorna, overallen. En som jag känner, hade/har en sån som hon stoppade i overallen så att hon inte skulle frysa. Jag tycker att det är ganska smart iallafall:)

Här kan du läsa mer om bettvärmaren ponnyprakt





Vad tycker ni om de här?:)




Rosa rosa rosa









Glad alla ♥ dag!









Romme!

Nu är vi på väg till romme för att åka skidor(Y) Har inte åkt skidor på jättelänge så ja..kan bli farligt i backarna när jag är där;) hehe men det ska bli kul iallafall:)


Snart tävling!

Den här veckan har jag och Bjartur mycket fokus inför tävlingen som är på Söndag på Rommetravbana. Tävlingen är lite som en skojtävling, men vi ska ge allt ändå;) Jag och Bjarte ska tävla 4 GÅNG (valfritt tempo tölt, trav, galopp, pass) alltså ingen skritt. Vi ska också vara med på galopprece 150m, där man rider två och två och startar från stillastående, Får se hur det gå..;) Såg också att Toti skulle vara domare.
Den här tävlingen blir min femgångsdebut på Bjartur:)









Dagens ridning

Jag och Bjartur red i paddocken idag. Vi tränade lite på det vi fick göra på Nina kusren, och så tränade jag på läxan för Toti. Bjartur var duktig idag, men han tyckte att det blev lite jobbigt när vi skulle börja samla oss lite. Vi tränade också på ett femgångsprogram som jag fick rekomenderat utav Nina som jag ska rida för att komma upp i A-klass poäng.
Det programmet ser ut så här:
Ett varv tölt, ett varv trav, galopp på kortsidan pass, galopp igen och pass, ett varv galopp och ett halft varv skritt.

I paddocken red jag såklart inte flygande pass, det gick lite saktare, måste rida på en större yta då. Han var duktig vid övergångarna och jag är nöjd med dagens ridpass.:)








Stallet

Ska dra ut till stallet sen och rida på lila Bjarte:) Får se vad det blir idag.

I skolan hade vi matte prov, inte så kul, men.. Vi fick också reda på engelska provet som vi hade förra veckan. Imorgon har vi frilufsdag, och då ska jag till Romme och åka skodor, det ska bli kul!:)






Vecka 7

Veckoplanering för Bjartur


Måndag: ridning eller longering

Tisdag: Vila

Onsdag: longering

torsdag: Vila

Fredag: lektion för Anna D

Lördag: uteritt 

Söndag: Tävling! :D


Den här planeringen kan ändra sig, men så här ser den ut på ett ungefär:)






Hemma hos Sebastian

Är hemme hos Sebastian, har inte varit sån bra uppdatering..;) Bjartur har vilodag idag, men imorgon blir det ridning eller longering:)






Nina kursen

Igår red vi för Nina som sagt. Alla red två ridpass var, först två och två på förmiddagen och efter lunch en och en.

Jag och Bjartur fick jobba på volt för att få med yttersidan i båda varven. Han var duktig och lyssnade på bra:) Från förra Nina kursen i november till nu, hade jag och Bjartur gjort stora framsteg. Jag är jättenöjd med gårdagens ridpass:) 


Några bilder från igår
















Film i repris

Här kommer det en film i repris, kan bara inte sluta titta på den:) haha snyggt att man hör mammas röst i slutet på filmen;)







Exemhästarnas bästa årstid

Vår, höst och vintern måste vara dom absoluta bästa årstiderna för en exemhäst. Inga mygg och knott, eller andra insekter. Dom slipper eksemtäckerna, stå inne på nätterna och såren och all denna klådan. Nu kan dom passa på att vara hästar, fria från allt det där.








Nina kurs!

Idag är det Nina kurs:D grymt kul. Klockan sju ska vi på middag, så vet inte om jag hinner skriva om hur det gick på kursen. Men om inte, så kommer det inlägget upp senare:)







Gul, vit och svart outfit








Så grym häst!

Blir så sjukt taggad utav den här filmen. Vad känner ni?:)






Målad häst





Här är hästen som jag ritade av. Manen och svansen är inte så lika, och så har jag vänt på min, men men;)


lånad från google



Tycker ni det är kul att rita hästar?:)

Dagens ridlektion

Ridlektionen för Anna gick bra. Bjartur lyssnade bra på hjälperna och han trampade på med bra energi:) Vi gjorde lite olika övningar, bla red vi på volter och på fyrkantsspåret. Vi red både i skritt, tölt och trav, vi tränade också ökningar och nedtagningar, och skenkelvikningar. Bjartur travade på fint idag och jag är nöjd med dagens ridpass:)








Fredag!

Äntligen helg! Idag är det ridlektion för Anna, och imorgon är det Nina kurs!:)




Ha en fortsatt trevlig helg!:)





svart och röd outfit









Fyrgångare eller femgångare?

Fyrgångare och femgångare kan vara väldigt olika att rida på, eftersom det är en till gångart man ska hålla reda på på en femgångare. Jag har ridit både och, men jag tycker att det är roligast med femgångshästar eftersom dom har en till gångart. Det är ju så grymt kul att rida pass, och man ska helst inte vara rädd om man ska rida det, eftersom det går så fort. Vissa kan tycka att det är bättre med fyrgångare eftersom det bara är fyra gångarter att hålla reda på. Det kan jag helt hålla med om, för det är lite extra att hålla reda på. Att det blir lite blandningar mellan alla gångarterna.. Och man kan också tycka att den ökade tölten är bättre på en fyrgångshäst, eftersom en femgångare kan ha lite svårare för det då det kan bli pass istället. Men somsagt jag tycker att det är kul att rida båda, men pass, det är bara en sån härlig känsla, man får som en lite kick efter man ridit det:)







vad föradrar ni, fyrgångare eller femgångare? eller kanske tregångare?



Kalas igen:)

I min släkt är det ganska vanligt med kalas, haha vi kalas hela tiden känns det som;) Idag var det min moster Anna som vi firade.

Jag longerade Bjartur en snabbis innan vi åkte på kalaset. Jag longerade honom i cirka fem minuter i båda varven, vanligtvis brukar det vara tio. Han var duktig och travade på fint idag:)









Stallet

Ska snart dra ut till stallet och vad jag och Bjartur ska hitta på idag:) Longering/ridning? Men aja det blir nångting iallafall:) Vi hade vi nationelltprov i svenska idag, där vi skulle skriva uppsatser, jag hoppar att det gick bra, jag skrev ett brev;) På måndag har vi matteprov...


Längtar sjukt mycket till lördag nu, för då är det kurs för Nina!:D













Kvala till SM!

I år ska jag och Bjartur försöka kvala till SM!:) Vi ska kvala femgång, men får se hur det går eftersom jag aldrig har tävlat femgång förut, plus att jag har inte haft Bjarte så länge.. men det ska bli spännande:) Det blir första gången jag kvalar till sm, men Bjartur har varit kvalad förut. Vi måste rida poäng över 5,40 för att kunna ta oss till sm. Så nu är det hårdkörning som gäller för oss! Ska bli super kul iallafall:D













Kalas

Idag firade vi pappa som fyllde år i måndags. Bjartur hade vilodag idag, imorgon blir det nog lonering för honom:) Sebastian följde med mig hem efter skolan, han ska sen förhöra mig på engelskaprovet som är tills imorgon. Det är också svenska nationellaprov imorgon.. kul., eller?..;)




Snart drar vi också till Göteborg!! längtar tills att gå runt där på mässan och känna att man är i himmelriket!:)

Någon som ska till GHS?







Dagens ridpass

Ridlektionen för Toti idag gick bra. Jag och Bjartur fick rida på volt och flytta bakbenen i skritt och tölt. Vi gjorde övergångar mellan tölt och trav och vi tränade mycket på varvbyten, och varje gång jag byte varv flyttade jag bakbena. Mot slutet fick vi börja med en ny övning, att han skulle samla sig mera, för att kunna bli bärigare, lättare fram. Så det har vi i läxa nu tills näst nästa tisdag:) Jag och Bjarte ska alltså träna mera på samling, men inte så ofta och länge, bara någon gång ibland så att han inte tycker att det är jättejobbigt, och inte vill göra det nå mer. Snart ska vi också börja träna mera med passen, gu vad kul! :D




 Jag tycker vi var duktiga idag:)









Ridlektion!:)

Jag och mamma ska snart åka upp till forsen, jag ska rida lektion för toti:) Undra vad jag och bjarte kommer få göra idag?(: Nu är den första delen i nationellt prov svenska avklarad.. På torsdag väntar nästa..:)


Vecka 6











Dagens ridning

Idag red jag barbacka på Bjarte i paddocken och lite på vägen. Vi red både på böjt och rakt spår i alla gångarterna (förutom pass). Vi tränade mycket på tempoväxlingar, nedtagningar och övergångar mellan gångarterna. Bjartur är jättesnäll att rida barbacka på, han är nästan lugnare då än när jag rider med sadel, lite konstigt tycker jag:) Vissa hästar tycker att det är lite obehagligt ifall man skumpar till lite på ryggen och spänner sig och vill springa fortare. Men Bjartur gör tvärtom, han saktar in istället, snälla polle:) Jag är nöjd med dagens ridpass














Lurrviga Bjartur

 Bjartur i sin lurrviga vinterpäls


















Marinblå outfit











Härlig ridtur i skogen

Idag red jag och Bjartur ut i skogen, höll på att frysa tårna av mig. Bjartur var pigg efter sin lilla vila i två dagar. Han tyckte att det var jättekul att racea runt i skogen:) Vi red i ca en timme i alla gångarterna. Det vi tränade på idag var att ta trav efter galopp, men det gick sådär, blev pass och tölt före helatiden och sen trav, hehe men vi ska träna vidare;) Dagens ridpass var jättekul:)

Bilder från idag













HV polo

Snygg outfit från hv polo , Svart, lila, vit och marin 







Vad tycker ni?:)





Fredagsmys

Är hemma hos Sebastian. Vi har ätit hemmagjord pizza, gott;) Nu sitter jag och bloggar medans Basse spelar FIFA 12. Jag skrev att Bjartur skulle vila i tre dagar, men det blir bara två, för jag kommer hem på söndag.,:) ha en trevlig fredag alla:)


träna upp traven

Här är en bra övning om man vill stärka upp traven:)

Övningen går till så här:
Man rider på kortsidorna och på diagonalerna, kort tölt på kortsidorna och trav på diagonalerna. Tölten ska ridas i kort tempo/arbets tempo, det är mycket drivning och halvhalter som gäller, så att hästen blir bärig och jobbar med bakben. När man kommer ut på diagonalen och ska ta trav, är hästen redan på "bakbena",och då får en snyggare och bättre kvalité på traven. Man kan börja med lite saktare trav,  sedan öka på lite snabbare eftersom.

Jag tycker att den här övningen är bra eftersom den hjälpe verkligen, och traven blev mycket bättre på Bjartur:) Det är också bra att man byter varv och gångart ganska ofta, att man blir både uppmärksam som ryttare som häst.


prickarna= tölt
Strecken= trav








Dagens ridning

Jag och Bjartur red in till "byn" idag, jag hade aldrig ridit på Bjartur där förut, så det var första gången idag:) Bjartur var pigg och han tyckte att det var lite läskit,det var ju helt nytt för honom. Han blev lite rädd för soptunnor och postlådor, men det gick bra. Vi töltade, travade och galopperade. Bjartur tyckte att det var kul att komma ut:)














B.j.a.r.t.u.r

Hemma och ska snart äta. Jag och Bjartur ska rida ut en sväng sen, helt kravlöst, bara ut och lulla i skogen:) Han kommer sedan att vila tre dagar för att jag ska till Sebastian:) Bjartur har gått rättså hårt den här veckan, så det är bra att han får vila.

 Idag i skolan hade vi hockey-bocky, niorna mot lärarna. Som sagt så sa ju jag i det andra inlägget att vi skulle få stryk, och det fick vi också, haha., men det var inte så farligt för jag trodde att vi skulle få stryk med 20-0 men det blev faktiskt bara 13-8;) hihi










Dagens ridlektion

Idag på ridlektionen var vi fyra stycken som red. Vi gjorde lite olika övningar i skritt, tölt och trav, och tränade mycket runt fyrkanten, snett igenom och varv byten. Bjartur var pigg som vanligt, men han var jätteduktig, vi hade gjort framsteg sen sist vi red lektion för Anna:) Det jag och Bjartur ska träna på, som jag också sagt förut är nedtagningar, att han verkligen bär upp sig med bakbena, så att han inte bara hamnar på bogarna och bara kör på. Jag är jättenöjd med med ridpasset:)


 










Äta, rida , plugga..

Ska snart äta ugnspankaka, gotti. Kockan sex ska jag ut och rida lektion för Anna Danielsson på min lilla polle. Får se vad vi ska göra idag på lektionen:) Sedan ska jag ta tag i mitt liv;) och det blir att plugga satan..har lite läxor och inlämningsuppgifter som ska lämnas in. Imorgon är det hockey-bocky (stavas?), det är 9orna mot lärarna. Vi kommer att få storstryk, haha men kul ska det bli:D










RSS 2.0
Test