Dagens longering

Idag longerade jag Bjartur i paddocken. Han blev longerad i cirka en kvart. Jag hade lagt ut två bommar som han fick trava över och han travade på bra idag, behövde inte driva lika mycket som vanligt. Duktiga Bjartur.








Torsdag 31/5

Kom precis hem från skolan, har varit en rätt skön dag, mest film. Nu ska jag äta och sedan dra ut till stallet.:)







Bjartur 30/5

Idag red jag och Bjartur ut, det blev ingen paddock idag. Vi red i ungefär en och en halv timma runt i skogen. Vi tränade alla gångarterna, i tölten tränade vi arbets till mellan tempot, och jag tyckte att han var fin idag, fick flytta han lite åt sidorna och så om han blev passtaktig. Traven var väl sådär, den funkade, men om man kramade lite lite för mycket i tygeln så tänkte att bryta över till tölt. Han var lite pigg och spänd kan man säga.. Galoppen tyckte han var  roligt, han tyckte att det var roligt att springa fort. Jag tränade trepunktssitsen, det är faktiskt lite jobbig att stå uppi galoppen. Förut när man red ponny och hoppade så gjorde man ju det, men nu när man har ridit islandshäst så står man faktiskt inte så ofta. Vi red också pass idag, herre jävlar vad det gick, jag tror inte vi har sprungit så fort förut. Det var riktigt kul och Bjartur var duktig idag.:)








Stallet

Ska snart dra ut till stallet och rida Bjartur. Tror jag ska rida lite i paddocken först och sedan ut i skogen.:)







Händer i sommar

I sommar kommer jagatt jobba hemma på ridlägren ( ni som inte visste så har vi ett företag som heter stall slofallet, vi har cirka 25 hästar? Vi har ridläger på sommaren och så har vi lite turridning och sånt). 

Jag kommer också själv att åka på ridläger på fors gård den 25/6- 29/6, fast det är Tess som har ridlägret. Det kommer att bli superkul.

Jag kommer att åka utomlands till Grand Canaria, 10 dagar tror jag det var. Sebastian ska med då:)

Lag-sm!:D, om vi kommer med förstås.

Sen kommer jag också göra massa annat kul som att åka och kolla på SM, Nordiska, rida på massor med härliga uteritter och bada med hästar, vara med Sebastian, och massa annat...:)

Det är inte långt kvar nu tills skolan slutar, vi slutar den åttonde. Och jag har fixat klänningar till både avslutningsmiddagen och skolavsluntingen, det är bara skorna kvar nu.



Vad ska ni göra i sommar då? :)





Dagens ridning

Efter Bjartur fick nya skor på sig red jag mamma och Linda ut. Vi red alla gångarterna (utom pass). Skorna funkade superbra, det blev faktiskt skillnad. Nu har han 10:or fram och 8:or bak, så nu lyfter han bena som en gud, haha nejdå ;) men det kändes faktiskt att han fick bättre aktion. Bjartur var duktig idag.








Nya skor för Bjartur snart.

Snart kommer hovis och ska sko Bjartur, kan säga att det behövs verkligen.. Så då kommer han ha nya fina skor till tävlingen i helgen.:)






Vecka 22

Vecka 22

Måndag-vila
Tisdag- Bjartur nya skor, rida i paddocken?
Onsdag- paddock/ ute
Torsdag- ridning/longering?
Fredag- ridning/longering? tvättas fin till tävlingen
Lördag-Tävling edda/forsen P2, T8 och F2
Söndag- Vet ej än









Söndag den 27:e maj

Min uppdatering har inte varit så bra nu på sistone, det har varit fullt upp. I fredags så följde Sebastian med mig hem, han åkerhem idag. Vår nya häst Feykir kom också i fredags. Igår fick Bjartur vil, jag red ut på bästa Dimma en sväng med Anna och Laila. Dimma var jätteduktig.:)









Fölbebis nummer tre













Kommer att ta flera bilder,dom här är från när han nästan precis är född.


Torsdag 24/5

Sitter nu och kollar på eurovision song contest, heja Loreen!

Idag har jag inte hunnit med att rida, har gjort massor med inlämningsuppgifter.. Inte så kul men, men allt måste in innan betygen sätts. Igår red jag inte häller, vi hade turridning så Bjartur fick gå med som nybörjar häst. Jag ledde honom självklart, han var lite pigg ibörjan, men på slutet gick han jättefint. Bjartur är bästa nybörjar hästen.:)







Några bilder från lektionen
















Bjartur 22/5

Idag på lektionen fick vi rida på böjda spår, volter och sånt. Vi började på volt, först skritt sedan trav. Bjartur var lite ofokuserad, han ville hellre kolla på fölbenisarna, så jag fick flytta han lite för skänkeln då och då.I traven fick jag stöda mycket för yttertygeln, han ville gärna hänga sig lite i inner och falla på bogarna. Men efter ett tag så blev han bättre och då travade han på fint.

Sedan red vi en anna övning (bild nedan). Vi skulle rida den i tölt, och övningen går ju till så att man byter håll/ställning helatiden. Jag tycker att det är en bra övning, för hästen blir att bära sig bra då när man byter håll/ställning. Den är också bra för att man påminner hästen helatiden. Bjartur var duktig, men det där högerbenet vill inte riktigt trampa under sig.. Men det är bara att jobba på.:)


Haha paintskills;)




Ridlektion

Ska snart rida lektion för Anna D på Bjartur. Vilket härligt väder det är, går runt i shorts och linne nu.

För cirka en och en halv timma sen, föddes en lite skäck hingst, så gullig så. Lägger ut bilder sen. Ingen utav dom fölen som har födds i år är våra, det är Lailas och Lindas hästar som har fått föl. Men nästa år får vi små föl:)








Sommar?

Har varit ute och longerat och ridit Lif och Dimma i solens hetta, och kom nyss in efter att ha lunchfodrat hästarna.

Jag tror nog att det var första gången jag longerade Lif med longeringssystemet? Hon tyckte det var lite konstigt i början och ville helst bara springa i tölt, men sedan lossnade det mer och mer och hon började ta några travsteg här och där, duktiga Lif.:)

Dimma red jag i paddocken, vi tränade traven och styrde mest bara runt. Vi galopperade också lite på långsidorna, Dimma är ju bara fyra år, eller både dom två är det, så dom håller mest bara på att lära sig. Lif har ännu inte gått ute i skogen, men det ska hon få göra snart. Dimma är jättesnäll, både på banan och i skogen, man kan inte tro att hon bara är fyra. Bästa Dimma:)







Dagens ridning

Idag har jag ridit fyra hästar, Lif, Dimma, Bjartur och Godi. Lif och Dimma red jag ju på förmiddagen. Bjartur fick ta en sväng ut i skogen idag igen. Vi red cirka en timma i alla gångarterna, utom pass. Jag tyckte att Bjartur var duktig idag.

Godi fick också gå ut i skogen. Vi red en tur tillsammans med mamma, Anna och Laila. Vi både skrittade,töltade, travade och galopperade. Godi skötte sig bra och han var duktig.





Jag och Bjartur Eidfaxi öppen



Sol!

Har varit ute och ridit Lif och Dimma nu på fömiddagen. Jag red dom båda i paddocken och jag började med Lif. Lif hade jag inte ridit på ett tag så vi började från marken innan jag satt upp. Vi styrde mest runt och jag försökte få henne att gå på fyrkantsspåret,vi töltade och travade lite. Lif var duktig.

Dimmalimm red jag både på volter och runt fyrkantsspåret. Vi försökte trava på volt och det gick ganska bra, hon bröt av till lite andra gångarter ibland, men det gick lätt att få tillabaka henne till trav igen. Vi galopperade också lite på fyrkanten. Dimmalimm var också duktig.









Feykir från Åker

Jag tänkte att jag skulle berätta om den där hemligheten jag lovada att berätta.
Vi var ju och provred en häst i Fredags, jag och mamma, och Ella var också med. Vi var till Ölme islandshastar där vi provred en häst som hette Feykir från Åker. Jag och mamma blev jätteförtjusta i denna hästen så vi bestämde att vi ville köpa honom , och det fick vi. Nu ska det bara skrivas papper och han ska veterinärbesiktas, sedan ska vi hämta honom nångång snart får vi hoppas:)








Bjartur 20/5

Idag red jag min älskade Bjartur ut i skogen tillsammans med Mamma, Maria, Ella och Laila. Men först så red jag och Bjartur en sväng i paddocken. Vi red både på böjt och rakt spår, vi flyttade lite bakdel och både skrittade, töltade och travade. Vi tränade väldigt mycket trav i kurvorna, eftersom han har lätt att tappa traven i dom. När vi ridit där i cirka en kvart så red vi ut i skogen. Bjartur var pigg och framåt, han tyckte nog att det var kul att komma ut i skogen. Vi skrittade mest, men vi även töltade, travade och galopperade lite. Vi mötte Johanna och Urta ute i skogen när vi var på väg hem, så dom följde med oss en liten bit. Det var en riktigt trevlig ridtur.:)  






Bilder

Hittade några bilder på basses mobil.


Lördag nittonde maj

Idag fick bjartur vilodag eftersom jag är hemma hos Sebastian. Imorgon kommer jag hem och då ska jag rida, jag har också en jätterolig sak att berätta. Men det får ni veta då;)                                                                                                                                                                                                                                                                        

Shoppat

Nu har jag shoppat och är på väg hem till Sebastian. Jag hittade en klänning och så köpte jag linnen och shorts.:)


Prov ridit

Nu har vi varit och prov ridit en alldeles underbar häst, mamma och jag blev kära i han på en gång.:) ni får se bilder sen.


Nu är vi på väg

Nu är vi på väg o ska titta på hästen, tar cirka två timmar att åka dit. Det aka bli spännande:)


Frukost åt hästarna

Har nyss varit ute och fodrat hästarna, nu ska jag snar äta frukost, sen sedan dra mig ut till stallet.:)





Titta på häst imorgon

Imorgon ska vi iväg och titta på en häst, det ska bli spännande:) Och sen ska vi till Marieberg och shoppa lite, jag ska kolla efter en klänning till avslutningsmiddagen. Imorgon ska Bjartur longeras, och jag tror att jag inte hinner med att fixa med någon mer eftersom vi ska kolla på hästen klockan två. Jag ska sedan till Sebastian,har inte varit hemma hos honom på jättelänga känns det som. Så det ska bli kul.:) 







öppethus Nyhammar del 2











'






















Dagens ridning

Idag red jag och Bjartur ut i skogen. Vi red en runda som tog cirka en timma. Vi tränade mycket galopp, trepunktssits, men även lite trav och tölt. Bjartur var pigg som vanligt och det var riktigt härligt att komma ut i skogen.:)







Stallet

Har städat och plockat undan tvätt. Nu ska jag dra ut till stallet för att rida och sedan fodra och fylla på vatten.:)



Gerpla





Bilder från öppethus i Nyhammar
























fölbebisar nästa år

I år ska vi betäcka Sunneva, Silja, Leira och Gerpla. Det ingick en betäckning vid köpet på Gerpla.


Sunneva ska vi betäcka med en Kórall från Jan Pers, blup 117

 
bild lånad, det går att läsa mer om Kórall  här.


Silja ska betäckas med Órion från Stav



Bild lånad, Órion kommer att betäcka på Forsen



Leira kommer vi att betäcka med Fönix från Lyraninge



WWW.fonix.se



Gerpla ska betäckas med Mjölnir från Aspåsen



bild lånad, WWW.fonix.se



Det kommer då att bli fyra små finingar nästa år.:)


Bjartur 16/5

Idag red jag och Bjartur i paddocken. Vi jobbade både på volter och raktspår,och försökte få med yttersidan, och vi flyttade också bakbena. Vi började i tölt, Bjartur var lite styv till en början, men sen efter ett tag så lossnade han lite och han blev mjukare och takten blev bättre. I traven var han riktigt bra idag, vi gjorde galopparbete, trav till galopp och galopp till trav. Traven blev riktigt fin efter galoppen. Sedan skrittade vi ut en sväng i skogen, där vi klättrade i lite backar. Bjartur var duktig idag.





Långhelg

Kom hem för inte så länge sen och ska snart äta mat och sedan dra ut till stallet. Nu har jag fått långhelg, vi kommer att vara lediga i 6 dagar, torsdag, fredag, lördag söndag, måndag och tisdag. Så himla skönt och det är inte långt kvar tills det är sommarlov, längtar.:)






Dagens ridning

Idag red jeg ut på Bjartur tillsammans med mamma, maria och Anna. Vi red ut i cirka en timma, i mest skritt, men även lite tölt och trav. Jag tyckte att  det var en lagom tur för Bjartur efter att ha tävlat en hel helg. Bjartur tyckte nog också att det var roligt att komma ut i skogen och röra på sig och inte bara vara på tävlingsbanan och nöta. Bjartur fick stå inne inatt eftersom det börjar komma knottar nu, usch inte kul..








Stallet

Ska snart dra ut till stallet och rida Bjartur, mamma och Maria ska också med ut och rida.:)






Måndag 14/5

Idag har Bjartur vilodag eftersom han har tävlat hela helgen. Sebastian följde med mig hem efter skolan. Imorgon är det nationellt prov i matte, så ska plugga. Hinner nog kanske inte med att uppdatera så bra.


Bästa Bjartur ♥

Idag var jag och Bjartur iväg och tävlade speedpass och red A-final i femgång. I speedpassen kom vi tvåa och i femgången kom vi på en fjärde plats. Det var traven och skritten som inte var så bra, han blev lite taggad. Men vi fick upp till 6.0 i passläggningarna. Det här var våran tredje femgångstävling, det går framåt:)

Duktiga Bjartur♥






Tävling

Idag har jag och Bjartur varit iväg och tävlat på Eidfaxitävlingen i Eskilstuna. Jag tävlade femgång och imorgon är det speedpassen. Jag och Bjartur kom till A-final i femgången, så vi ligger trea i den. Tölten var lite sådär, han styvade sig lite och var lite passaktig. Traven var bra och han höll den, skritten var jättebra om man jämför hur han skrittade förut, eller han typ skrittade inte, det var helt överilat, men idag var han duktig. Galoppen var också bra och vi missade en passläggning, bjartur fick lite bråttom och jag hann inte flytta det där viktiga steget åt sidan, så det blev galopp. Men den andra satte vi. Och imorgon är det somsagt speedpass och så rider jag A-final i femgång.:)




Hemma från skolan

Är hemma från skolan idag, jag mådde inte speciellt bra i morse, men mår bättre nu.:) Jag har pluggat lite och nu ska jag göra iordning en packlista till tävlingar. Jag har inte haft någon förut så jag ska göra en nu och laminera in det så jag har en. Efter jag gjort packlistan så ska jag börja packa iordning grejer till idag och till imorgon,för idag är det lag-sm uttagning och imorgon är det eidfaxi.:)





Dagens ridning i regnet

Idag red jag Bjartur i paddocken tillsammans med min moster Maria som red på Mindy. Jag och Bjartur jobbade med det jag gjorde på ridlektionen igår för Anna.Vi började med några bakdelsvändningar, Bjartur var duktig på det. Sedan red vi på volten och jobbade med att få med yttersidan, först i skritt sedan tölt och trav. Vi gjorde också lite galopparbete på fyrkanten. Bjartur känndes riktigt bra idag och jag hoppas att han är lika bra imorgon för då är det Lag-SM uttagning!!:)





Regn regn och mera regn..

Kom hem för cirka 20 minuter sen, nu sitter jag och äter och ska snart göra läxor, massor med inlämningsuppgifter som ska in imorgon. Jag ska ut lite senare och rida Bjartur.




Hästar i träning

Jag har nu några hästar som jag rider utöver Bjartur. Dom hästarna är Dimmalimm, Godi, Caramell, Tim, Heba och snart ska jag rida igång Liv igen. Tror inte jag glömt någon?...Iblan rider jag också Trölli, men det är iallafall dom som är på min lista. Och så rider mamma någon utav dom och några andra hästar. Min moster Anna är medryttare på Ari, så hon rider honom. Min andra moster och min kusin Ella och mammas kompis brukar också komma och hjälpa till att rida några hästar.








Dagens ridning

Jag red Heba på lektionen,först gjorde vi lite bakdelsvändningar, Heba var duktig på det. Vi red sen på volter, först i skritt sedan trav eller tölt, jag trav. Vi skulle tänka att när vi red på volten, att det var punkter runt volterna och när vi kom till en sån punkt skulle vi vända för ytter, inte mycket, vi skulle helst bara krama tygeln så man fångar upp dom på ytter och vi skulle ha dom lite ställda inåt. Heba var duktig och i traven blev hon riktigt fin ibland.





Ridlektion

Är hemma och har nyss ätit mat, idag är det ridlektion för Anna. Alltid lika kul att rida när det regnar...

 Bjartur får vila idag, så jag rider nog Godi eller Heba.:)






avslutningsklänning

Idag fick jag hem min avslutningsklänning från nelly, bara en klänning kvar nu.:)



bild lånad från nelly.com



avslutningsklänning

Idag fick jag hem min avslutningsklänning från nelly, bara en klänning kvar nu.:)



bild lånad från nelly.com



Vecka 19


Måndag - Bjartur paddocken/ute i skogen
Tisdag - Bjartur longering
Onsdag - Vila eller longera
Torsdag - Paddock/ute
Fredag - Lag-SM uttagning!:)
Lördag - Tävling eidfaxi öppen
Söndag - Final?? vet ej än.





Trölli, Godi och Bjartur

Idag har jag ridit Trölli och Godi och så har jag longerat min bästa Bjartur. Trölli red jag ut i skogen med mamma och Anna, som red Ari och Heba. Vi red en sväng i skogen  i skritt, tölt, trav och galopp. Trölli var duktig, det var jättelänge sen jag red honom. Godi red jag i paddocken, vi tränade på att rida på volt i skritt och trav. Och på fyrkanten både skrittade vi, travade och galopperade. Godi var också duktig. Bjartur longerade jag idag, lång och låg. Han travade på riktigt bra idag, min bästa prins.♥








Grattis på 17 årsdagen Lisa.. ♥

Idag skulle min underbara bästa kusin/bästis Lisa Lundberg fyllt 17 år. Grattis på din dag, jag hade önskat att vi kunnat firat den ihop. Jag saknar dig! ♥♥♥


Lisa med sin häst Mindy ♥




Bjartur 7/5

Idag red jag och Bjartur först i paddocken. Vi tränade på det vi gjorde på Nina kursen, det blev en liten "kamp" i början men sen blev han bättre. Vi red sedan ut, vi galopperade mest, jag tränade på trepunktssits, det gick bra. Vi töltade och travade också, men traven var inte så bra idag, han var lite spänd och föll lätt över i tölt. Vi mötte mamma och Laila ute i skogen så jag och Bjartur red med dom. När vi nästan var hemma såg vi en älg som stod på åkern och tittade på oss. Bjartur var duktig idag även fast det var en lite "kamp" i början.





Stallet

Har ätit och pluggat lite, nu ska jag dra ut till stallet för att rida Bjartur.





Dagens ridning

Idag har jag ridit fyra hästar, Caramell, Tim, Godi och Dimmalimm. Caramell och Tim red jag i paddocken i skritt och trav och lite på volt. Godi red jag också i paddocken, vi red både på böjda och raka spår i skritt, tölt trav och galopp. Han var duktig. Sedan red jag Dimma ut en sväng med mamma som red Simson, Anna moster som red Heba, Maria moster som red Trölli och Ella kusin som red Mindy. Vi både skrittade och travade och galopperade. Dimma var jätteduktig.:)






Öppethus i Nyhammar

Nu ska jag iväg på öppethus i nyhammar och kolla på massa fina hästar:)




Bilder från kursen































Del 2 kommer sen:)







Eddas hjältar träffen

Igår var vi ju till Götarsvik, till tess på lag-sm träff. Alla hjältar var där förutom Moa. Vi red i två grupper, först red Elin,Tilde och Freja. Sedan red jag, Emily, Johanna och Filippa. Vi red först bara lite vanlig lektion, sedan fick vi rida en gren som vi ska rida på uttagningen/lag-sm. Jag red ett femgångsprogram. Alla hjältar var jätteduktiga och efter ridningen åt vi mat och planerade inför uttagningen och lag-sm. Uttagningen är på fredag, tagga! Då ska jag rida F2, PP2 och T6. 


Bild från Hrimfaxi tävlingen



Nina kursen 5/5

kursen idag gick bra, jag och Bjartur jobbade mycket med att få in dom där bakbena under sig. Inte helt lätt, fick jobba mycket, men i vissa småsekvenser i sista passet, blev han lite små flott i tölten. I traven jobbade vi med att han skulle ridas för ytter, han vill gärna hänga sig i inner och på tävling har han väldigt lätt att tappa traven om någon rider förbi. Så jag ska longera honom lång och låg, en till två gånger i veckan. Vi jobbade också med  galoppen, både på volt och runt fyrkanten. Jag skulle stå i trepunktssits för att det skulle bli lättare för Bjartur att skilja på galopp och pass, så att när jag sätter mig så "betyder det pass". Jag är nöjd med dagens ridpass, Bjartur och jag var duktiga.:)





Nina kurs!

Idag är det Nina kurs. Vi är fyra grupper som rider, två och två i varje. Jag och Johanna rider i sista gruppen innan lunch. Sedan rider vi en och en, en halvtimme var.:)






Eddas hjältar lag-sm träning

Äntligen helg! Jag, Johanna och Bjartur ska snart dra iväg till Götarsvik på lag-sm träning. Det ska bli super kul att träffa alla Eddas hjältar.:)






Dagens ridning

Idag longerade jag Caramell och Tim igen. Idag var dom riktigt duktiga och dom travade på fint. Bjartur fick en vilodag idag eftersom det är träningar och kurser nu i helgen, Lag-sm träning imorgon och Nina kurs på lördag, så det var skönt för han att få en vilodag. Jag red då på Godi ut en sväng tillsammans med mamma och Laila. Vi både skrittade, travade och galopperade. Godi skötte sig jättebra, han är så mysig den hästen.:)



Caramell



Tim






Stallet

Har ätit och ska dra ut till stallet nu för att rida och longera lite hästar.




Hej så länge! :)



Andra maj

Idag har jag longerat två hästar och ridit en. Dom jag longerade var Tim(en tinker) och Caramell (en arabkorsning), och så red jag ut på Bjartur tillsammans med mamma och Laila. Det var första gången dom blev longerade med longeringssystemet, och dom skötte sig jättebra. Ska longera dom imorgon igen. Bjartur red jag som sagt ut på, vi skrittade mest, och det var bra för mig och Bjartur för då fick vi träna på det, att han inte bara skulle takta iväg, att jag bestämmde tempot. Jag tyckte att vi jobbade på bra i skritten, men jag travade och töltade lite såklart också;) Vi tränade lite tölt på lång tygel och Bjarturs trav var faktiskt riktigt bra idag. Bjartur var duktig:) Idag satte jag också på honom eksemtäcke, nu börjas det igen., men det är faktiskt värt allt jobb!

Bjartur med dressen på;)





Stallet

har nyss ätit mat och ska dra ut till stallet och ta in Bjartur, exemperioden har ju börjat... Ska fixa lite i stallet och rida några hästar. Idag hade vi första nationella provet i matte, jag hoppas att det gick bra, det kändes så iallafall.:)







Första maj

Kom hem efter ett valborgsfirande med sebastian igår. Igår hade jag fult upp hela dagen, men tänkte berätta lite nu vad som hände. Igår fixade jag, mamma och Laila med hagar, och flyttade runt lite bland hästarna. Sedanred vi ut och då red jag på Dimmalimm, hon var bäst:) Bjartur fick vila igår. Sedan på kvällen åkte jag hem till sebastian så vi firade valborg. Nu ska jag dra ut till stallet och fixa och rida Bjartur och några andra hästar och så kommer hovslagarn sen.





RSS 2.0
Test