Fint till påsk









Tre dagar kvar!

Idag är det bara tre dagar kvar tills jag fyller år, hela sexton år! Känns inte som det, jag har liksom inte hunnit fattat att jag fyller år snart. Och dan innan mig fyller Sebastian år, det är ganska tätt mellan oss kan man säga;)






Freeedag! :D

Ja äntligen helg! Kom precis hem från skolan, vi har varit på teater hela eftermidagen så jag fick åka med sena bussen hem istället för den tidiga. Igår var jag, min kompis Emelie och min familj och shoppade i örebro, så det var därför uppdateringen låg lite nere, men nu är jag tillbaka:) Ska nog ut och fixa med Bjartur sen, fårse om det blir ridning eller longering:)





Dagens ridlektion

Idag red jag och Bjartur lektion för Anna. Vi jobbade först på volt i skritt och tölt, Bjartur blev lite seg i tölten, men när han väl tog i blev han mera aktiv och tölten blev finare. Vi red sedan på hörnlinjerne, det menas med att man t. ex rider från A till B och C till E i skenkelvikninger. Vi skulle också komma fram i tölt när vi nästan var ute på spåret, så att dom skulle trampa under sig och vara lösgjorda. Den sista övningen var serpentinbågar, vi gjore tre bågar och töltade en långsida. Bjarturs vänsterbågar var lättare än högerbågarna, man fick jobba lite extra med dom. Han töltade på fint, men lite lat. Jag är nöjd med ridlektionen.:)







Dagens ridlektion

Idag red jag och Bjartur lektion för Toti. Vi började i paddocken, där red vi både på volt och på fyrkantsspåret i skritt, tölt och trav. Sedan red jag ut på ovalen och töltade och travade några varv. Jag tränade även skritten för han blir så överilad i bland på vissa ställen på banan, så jag fick göra massor med volter så att han skulle tycka att det blev tråkigt, och det funkade. Jag tränade ingen pass på ovalen idag, jag tränad på passbanan. Vi tränade stilpass, det menas med att man ska lägga från galopp och man ska göra fina nedtagningar. Först hade jag mitt vanliga tredelade bett, men efter första "passläggningen" fick jag byta till stången, för han blev lite för stark. Efter jag bytit bett gick det mycket bättre och jag fick till några fina passläggningar.:)



Hemma från ungdomskursen

Nu har jag kommit hem från ungdomskursen. Det har varit jättekul, med mycket skoj och ridning såklart;) Igår alltså i lördags red vi två pass, ett på förmiddagen och ett på eftermiddagen. På förmiddagspasset red jag i en grupp där vi var tre stycken. Vi tränad mycket på volter, att vi skulle få med yttersidan. Bjartur var duktig och jag var nöjd med passet.

Vi hade också en liten "kamp" utan hästar, hrimfaxi mot forsen. Vi körde höjdhopp, limbo, flytta "sockerbitar", idioten man skulle springa upp och ner i en slänt i en minut så många gånger man kunde och så skörde vi skottkärre race. Haha det var riktigt kul men idioten och skottkärre racet var jobbigast.

På eftermiddagspasset red vi en och en i 20 min. Jag och Bjartur började med att fortsätta med det vi gjorde på första passet, rida på volt och få med yttersidan i både skritt, tölt och trav. Sedan var det galopparbete som gällde. Det menades med att vi skulle galoppera och bryta av i trav och inte pass eller tölt. Det är en jättebra träning för mig och Bjartur, dels för att han blir renare i takten och jag får en bättre kontroll på honom och kan driva på honom utan att han tänker dra. Bjartur tyckte att det var lite konstigt i början men sedan blev han jätteduktig. Det här ridpasset blev jag också jättenöjd med.

Idag började fösta gruppen klockan nio, vi var indelade två och två, jag red i grupp tre. Jag och Bjartur fick fortsätta med galoppen, att han skulle ta trav efter. Vi tränade också på att rida innanför fyrkantsspåret och göra halter på kort och långsidorna för att dom skulle bli mera lydiga och att dom skulle bli kvickare. Vi gjorde övningen både i tölt och trav. Bjartur var duktig och han tyckte att det var jobbigt med galopparbetet.

Vi fick också göra ett teori "test" som ingick i kampen, jag fick 9 av 10 blev delad etta. Efter det fick vi rida på några av Frida och Totis hästar, vi skulle då göra ett "galopp test", men det ingick inte i kampen. Man skulle alltså rida på ovalen och fatta galopp på långsidan och galopera hela långsidan och säga vilken galopp det var utan att titta på bogarna. Jag hade rätt alla tre gångerna.

Till lunch åt vi såklart vofflor eftersom det är voffeldagan;) Klockan tre var det avslutning, då skulle vi rida ett tävlingsprogram, det var bara jag som red femgång. Dom andra red lätt-fyrgång och öppen-fyrgång, alla var jätteduktiga:) För mig och Bjartur gick det bra. Vi missade en läggning, vi fick till den efter halva långsidan, men den första gick bra. Han var jättetrött och jag fick driva as mycket, brukar aldrig hända att han är trött på ovalbanan, men bättre det än att han drar. Vi fick 5.0 i tölten och 4.5 i traven 6.0 i skritten och 5.5 i galoppen och 4.5 på passen. Totalt fick vi 5.1 jag är jättenöjd:) När alla hade ridit klart fikade vi och vi fick reda på resultatet i kampen och gångartstävlingen. Jag tror jag kom på 6 plats. Kursen var jätterolig:)




Vårbilder del 2

































Vårbilder

Biler från idag


















































Fölbebis ♥

Imorse fölade Lailas häst Laura(stavas?) en jättefin liten fölbebis




Vad skulle jag göra utan er

♥♥♥






Jag vill rida!

Just nu är jag jätte avundsjuk på alla som är ute och rider i det fina vädret. Jag vill också!


Bilder från Romme drop in kval

Här är några till bilder från romme drop in kval

Bilder tagna av Nellie Gabrielsson










Studiedag!

Idag har vi studiedag. Kul att man får ligga inne och titta ut på Bjartur som står där i sin hage.. Jag vill inte vara sjuk! Jag vill bli frisk:)






Ungdomskurs

24-25 mars ska jag på Ungdomskurs för Frida Lindström på forsgård. Det kommer att både vara träning på dressyrbanan och ovalen.

Pris: 1600 kr då ingår, lektioner, mat, boende och box till hästen

Anmälda: Filippa Hammarlund, Elin Runnqvist, Emma Hubbinette-Sundström, Therese Larsson, Lisa Anundi, Alva Engström, Amanda Sunden

Det kommer att bli superkul, hoppas att jag är frisk tills då:)

För att komma till Forsens hemsida klicka här!






Sjuk..

Jaha då var man sjuk igen.. Igår på kvällen började jag att frysa och halsen blev tjock. Imorse vaknade jag med feber och var jättesvullen i halsen, så kul.. Mamma hämtade mig och vi åkte till vårdcentralen. Där undersökte dom mig och jag fick ta halsprov och mitt allra första blodprov. Jag var jättenära på att svimma, hehe. Men det var ingenting, så jag fick hostmedicin eftersom jag har hostat sedan vecka sju och så köpte vi mera alvedon. inte nog med att jag är sjuk så har jag också lyckats med att sträckt mig eller nåt i knävecket när vi spelade volleyboll på idrotten, så jag går runt och haltar. Man kan ju säga att det här är nog inte min tur vecka.;)

Jag missar också dansen idag för alla nior..:(





Vilodag för Bjarte

Idag fick Bjartur en vilodag, så jag åkte hem till Sebastian efter skolan. Vi ska snart kolla på hockey Brynäs-Frölunda. Heja Brynäs!






Ingen A-klass idag men endå super nöjd

Tävlingen idag gick väll helt okej, poängen var ju inte dom bästa, men hade inte förväntat mig heller att jag skulle få super bra poäng idag. Det var min och Barturs första femgångstävling tillsammans, han skötte sig bra, han drog inte och jag kännde att jag hade koll. Eftersom det var drop-in kval så fick man inga dommarkomentarer, så jag vet inte vad jag fick på dom enskillda gångarterna. Tölten gick bra, traven gick helt åt h*lvetet, skritten var okej lite spänd ibland, galoppen var nog bäst. Passläggningarna..jag satte en men det blev en lite för sen läggning och den andra blev det galopp. Det hade nog gått bättre om jag hade varit ensam på banan istället för tre. I traven kom det en och red upp jämnsides och så red vi hela traven. Bjartur tyckte då att det var mycket bättre att galoppera. Jag är iallafall nöjd och det kan bara bli bättre:)












Tävling!!

Nu sticker vi i väg på tävling, ska försöka att vara uppdaterad på plats och skriva hur det går:)




Packat och klart

Idag packade jag i ordning det jag ska ha med mig imorgon

Här är packlistan:

*Sadel + sadelgjord
*Glidpadd
*Täcken
*Träns + extra tyglar
*G-boots
*Klockor
*Ridstövlar
*Hjälm
*Ridvantar
*Spö
*Hink
*Borstar
*Foder

*Min tävlingsmapp med Bjarturs pass och min ryttarlicens
*Vita ridbyxor (kanske?) eller jag tror jag tar svarta.
*Hv polo väst
*Tävlingskjorta?
*Kavaj eller jacka?
*Strumpor
*Kl mössa att gå runt i
*kamera
*Övriga kläder


Tagga tagga tagga imorgon!




Bjartur 17/3

Idag red jag och Bjartur först i paddocken sedan red vi ut en sväng. Vi tränade inför tävlingen imorgon, testade så att allt funkade, och det gjorde det. Vi tränade med stången eftersom jag ska rida med det imorgon. I paddocken tränade vi mycket tölt, både på volter och rakt spår, trav och vi gjorde också en galoppfattning som funkade superbra.

Sedan red vi ut en sväng och mamma gick med med hundarna. Vi skrittade mest, men vi tränade även lite tölt och galoppfattningar. Galoppfattningarna var lite sådär i början, han ville helst trava iväg istället, men efter några gånger gick det bra. Det blev ingen passläggning idag, vågade inte eftersom det är så mjukt i backen, vill inte gå igenom. Jag är nöjd med dagens ridpass och hoppas att han är lika lugn imorgon som han var idag.:)







Kalas

Är på väg till kalas, min kusin Linn fyller 16 år :)


Freedag!

Nu ska jag gå och göra mig i ordning, ska nämnligen på middag hos familjen Backström. Mamma och pappa är redan där,  jag var ute i stallet när dom åkte dit. Men så fort jag är klar ska jag också dit.

Ha en trevlig fredag!:)

image description


Underbara Bjartur

Idag red jag och Bjartur ut. Vi red en runda på cirka 50 minuter, vi tränade mycket tölt och även lite trav, några galoppfattningar och  en passläggning. Bjartur var pigg och framåt och tyckte att det var jättekul. Vi tränade också lite T2 som funkade superbra. Jag är nöjd med dagens ridpass:)




Bilder från provridningen

Några bilder från provridningen








Hemma idag

Imorse när jag vaknade hade jag huvudvärk och var svullen i halsen, så jag stannade  hemma idag. Nu har huvudvärken försvunnit och jag känner mig bättre, vill inte bli sjuk igen! Och absolut inte när det är tävling på söndag. Då måste jag vara helt frisk.
Skönt med fredag iallafall.:)




Tagga tävling!

På söndag är det äntligen dags för tävling. Jag och Bjartur ska vara med och tävla på Rommes drop-in kval, där vi ska tävla femgång och stilpass. Det ska bli super kul! :)







Bjartur 15/3

Idag red jag och i paddocken vi tränade mycket tölt idag och även trav. Vi red både på volter och på rakt spår. Vi började med att försöka få med yttersidan innan vi började ställa inåt, så att jag hade koll på bogarna så dom inte slank iväg. När jag hade koll på yttesidn och jag kände att jag hade honom inramad, började jag ställning och böjning inåt, men inte så mycket så att bogarna flög iväg, Bjartur kändes mjuk. Vi tränade också lite T2, det gick bra:) På slutet travade vi på volter och på fyrkantsspåret för att varva ner lite. Bjartur var duktig idag.




Hemma

Hemma från skolan, idag hade vi munltligt nationelltprov i svenska och nationelltprov i no biologi där vi idag skulle labba. Har inte bloggat varken igår eller förrgår, hade fullt upp, men tänkte berätta lite vad jag gjorde då:)

I tisdags när jag kom hem från skolan åkte jag och mamma och tittade på en häst (en islandshäst). Hen heter Godi och blir fem i år tror jag? Han och hans mamma har stått här förut som inackorderade, han föddes alltså här. Det var jättekul och se hur stor han hade blivit, för man minndes ju bara han som föl. Jag fick provrida och han var snäll och hade trevliga gångarter. Efter titten och provridningen var det bara fort hem, jag skulle rida lektion för Anna. På lektionen jobbade vi mycket med tölten och traven på både volter och rakt spår. Bjartur var jätteduktig. Efter lektionen firade vi Anna som hade fyllt år, med kladdkaka, grädde, glass och sockerkaka.

Igår efter skolan åkte jag hem till Sebastian, han förhörde mig på läxor som var tills idag;) Och på kvällen kollade vi lite på tv och jag somnade.. Sebastian väckte mig sen och då var klockan 22.00, trött tjej :)


Bilder från provridningen kommer sen:)


Gårdagens ridning

Igår red jag och Bjartur i paddocken och lite på vägen. Sebastian var hemma hos mig, han tog kort på mig och Bjartur:) men bilderna blev lite mörka.

Vi började i paddocken, jag och Bjartur tränade på det vanliga, flytta bakdelen, hålla koll på bogarna. Vi tränar både på böjda och raka spår, travövergångar och att han ska hålla traven i kurvorna, tölt och några galoppfattningar. På vägen töltade vi och gjorde även några galoppfattningar. Bjartur var duktig och kändes mjuk. På slutet fick Sebastian skritta av Bjarte medans jag gick bredvid:)







Plugg..

Ursäkta för min dåliga uppdatering, håller på att pluggar så har inte hunnit med att uppdatera så bra. Skrev inte heller om gårdagens ridning, men det kommer ut sen:)


Katla från Virö


















Ingen tävling för Amanda..

Jaha då blev det ingen tävling imorgon.. Skulle egentligen åkt på drop-in kval i Romme och sista anmälan är imorgon. Och eftersom det är drop-in så anmälde vi idag, visst vi skulle kunnat anmält för några veckor sen, men eftersom det var drop-in så tänkte inte vi på att det kunde bli fullt för det stod ingenting om hur många anmälningar dom tog emot. Så jag fick inte tävla imorgon:( Men som tur är det ett till drop-in kval den 18/3 som jag är anmäld till:) Jag och Bjartur var och är anmälda till femgång och speedpass, får se hur det går.:)






Underbar vårdag

Idag har jag ridit två hästar, Katla och Bjartur. Först red jag Katla, medans mamma tog kort, Katla ska nämnligen säljas så då passade vi på att ta kort i det fina vädret:) Bjartur red jag först i paddocken medans jag väntade på att mamma skulle hämta Simson. Vi jobbade både på volter och på rakt spår. Sedan red vi ut en sväng. Vi red i cirka 40 minuter i olika gångarter, Jag töltade mest. Jag och Bjartur gjorde också en passläggning som gick bra.  

Vi har också sålt en häst idag, Boy en tinker.


Bilder från idag kommer ut sen:)





Saknar dig Lisa Lundberg ♥

Idag är det tre år sedan du lämnade oss, kan inte förstå hur tiden kan gå så fort, att det redan har gått tre år. Bilder i mitt huvud spelas hela tiden med underbara minnen med dig. Jag saknar dig så min älskade vän, kusin, bästis, syster, hästis, ja vad vi nu kallade varandra. Du var den mest underbaraste personen som alltid ställde upp för en och som alltid kunde hålla en hemlighet, vi kunde berätta allt för varandra. Saknaden är så stor så det går inte att beskriva. Jag hoppas att du har det bra och att du är på en underbar plats där vi sedan kommer att träffas igen.
Många kramar, saknar dig älskade vän, du kommer alltid att finnas i mitt hjärta! ♥

Lisa Lundberg♥ 1995-2009














Dagens ridning

Dagens ridlektion för toti gick jättebra idag. Vi började med att värma upp i paddocken på volt i skritt och tölt och flyttade bakbena. När vi värmt upp fick vi rida på ovalen. Vi började med att tölta några varv tills han vart avslappnad. Han brukar bli lite spänd det första varvet, men sedan efter något varv blir han mera avslappnad och mjukare. Traven funkade jättebra idag, sist började han rolla i varje kurva, men nu travade han på fint. Vi gjorde också några galoppfattningar på från stillastående i slutet på kurvorna och nedtagningar vid nästa kortsida. V i tränade ingen pass idag, vi tyckte att han var så duktig i traven så vi struntade i passen idag. Jag är jättenöjd med lektionen idag och Bjartur jar super duktig.:)





Ridlektion

Förlåt över min dåliga uppdatering, den har varit lite dålig nu.

Idag ska jag och Bjartur rida lektoin för toti, det ska bli kul:)






Dagens ridning

Idag red jag och Bjartur i paddocken och sedan ut i skogen. I paddocken tränade vi både på böjt och rakt spår i skritt, tölt och trav.  Bjartur var aktiv och jobbade på bra. Sedan red vi ut i skogen i skritt, tölt, trav och galopp. Vi tränade mycket på traven och tölten och övergångar mellan gångarterna. Bjartur var pigg och tyckte att det var jättekul att komma ut i skogen.





Ginatricot Grand prix kollektion

Nu säljer ginatricot grand prix kollektionen på sin hemsida klicka här för att komma till hemsidan. Jag passade på att beställa en tjocktröja och en pikétröja.:)



 


Vad tycker ni om kollektionen?


Gårdagens longering

Tänkte berätta om gårdagens longering, hann aldrig göra det igår så jag får göra det nu:) Igår longerade jag Bjartur, det märktes att han inte hade blivit det på ett tag för han fall över i lätt tölt lite då och då till en början, men han blev bättre mot slutet. Man får driva honom ganska mycket såa tt han ska hålla traven. När jag longerer, longerar jag cirka tio minuter på varje sida, så att ett longeringspass blir ungefär tjugo minuter. Bjartur var duktig och travade på fint när han väl travade.





Hemma från Stockholm

Ja då var man hemma från Stockholm. Idag har vi alla nior på skolan varit till Stockholm och gått på teater och på riksdagshuset, vi hade också cirka två timmar fritt på stan. Vi i 9a fick först gå på stan medans 9b fick gå på riksdagen, sedan var alla på teater där vi kollade på en föreställning som hette Rövare. Teatern var bra och rolig. Efter teatern fick vi i 9a gå på riksdagen, det var inte lika kul men det var endå lite intressant. Dagen har varit bra:)





Måndag

Hemma efter skolan. Skoldagen har varit bra, hade prov i atomfysik idag, gick nog bra:) Imorgon ska niorna till stockholm och gå på riksdagen och kolla på teater. Och så har vi cirka två timmar fritt på stan, det ska bli kul:)

Idag blir det longering för Bjartur, känner att det var ett tag sedan.





Bildbomb
































Dagens ridning

Idag red jag och Bjartur först i paddocken och sedan red vi ut med mamma och Anna. I paddocken red vi ungefär i en kvart. Vi jobbade både på volter och på rakt spår i skiritt, tölt och trav. Sebastian tog kort på oss.

Sedan red vi ut i skogen, vi red cirka en timma och blandade med skritt, tölt, trav och galopp. Bjartur var lagom pigg idag och han tyckte att det var jättekul att komma ut i skogen.


smakprov från idag







Dagens ridning

Bjartur och jag red i paddocken och en sväng på vägen idag. Vi tränade med sångbettet och det funkade bra. Vi red på volter och på fyrkantsspåret i både skritt, tölt och trav. Bjarturs trav var riktigt bra idag, inga rollningar alls och han travade på fint. På slutet red vi på vägen i tölt och trav och gjorde lite övergångar. Vi gjorde också en passläggning från galopp som funkade bra. Bjartur var duktig idag:)




Stallet

Då var det bara ut igen och på nästa polle. Sebastian kommer hem till mig idag, då blir det lördagsmyys och kolla The OC :)




Svar på fråga

Josse om Kalas


Snygg tröja! Köpt var? =)

Svar: Den är köpt på Vila i örebro:)


Bästa Dimma ute i skogen

Idag fick Dimma följa med ut i skogen på uteritt. Det var första gången hon var ute i skogen. Vi red cirka en timma och vi både skritta, travade och galopperade. Hon var super duktig och skötte sig bra:)





Dagens ridning

Tänkte berätta om dagens ridning, är hemma hos mormor och morfar och väntar på pappa, så då passar jag på att skriva det nu:)

Jag och Bjartur red ut en sväng. Vi red ungefär i 20 minuter i alla gångarterna, vi tränade mest trav och övergångar mellan gångarterna. Bjartur var lagom pigg och han tyckte att det var roligt att komma ut och röra på sig.




Kalas:)

Kalas igen:)är på väg på kalas, den här gången är det morfar. Skriver sen om dagens ridning:)


Fredag!!

Kom precis hem från skolan och ska snart dra ut till stallet för att rida på bästa Bjartur. Det är så skönt med helg, äntligen säger jag bara:)





Plugg och ingen ridning..

Blev ingen ridning idag häller, har ganska mycket läxor.. Men imorgon då blir det ridning:) idag följde Sebastian med mig hem efter skolan.


RSS 2.0
Test